Officiële ondertekening

1 december 2022

Op donderdag 30 november zijn de handtekeningen gezet voor de komst van sociale huurwoningen in Zaankwartier. Dit zijn 198 sociale huurappartementen verspreid over drie woongebouwen. 

Ondertekening
De handtekeningen zijn gezet. In totaal gaan 198 circulaire, sociale huurappartementen het Zaankwartier in Wormerveer verrijken. Woningcorporaties Parteon en WormerWonen slaan de handen ineen en hebben de grond voor dit project samen aangekocht. Deze samenwerking zorgt ervoor dat de realisatie van deze sociale huurwoningen werkelijkheid wordt. 

Wonen aan de Zaan
In totaal worden er drie gebouwen met sociale huurappartementen gerealiseerd: een woontoren en twee galerijgebouwen. Deze gebouwen komen pal aan de Zaan. Hierdoor kijken bewoners vanuit hun woonkamer uit over de Zaan en het Wormer- en Jisperverveld.

Innovatieve manier van bouwen
De woningen bestaan voor 25% uit tweekamerappartementen en voor de overige 75% uit driekamerappartementen. In een gerobotiseerde woningfabriek worden losse elementen, denk aan vloeren, wanden en gevels, gemaakt. Eenmaal op locatie kunnen er in een dag twee appartementen geassembleerd worden inclusief de installatie van de technische ruimte voorzien van warmtepomp, toilet en badkamer. De appartementen zijn energiezuinig en zo optimaal mogelijk ingedeeld zodat wonen voor 1-, 2- en 3-persoons huishoudens in de hoogte mogelijk wordt.

Lees hier meer over het toekomstige aanbod van Zaankwartier

meer nieuws
Industrie

26-10-2023

Nieuw aanbod in Zaankwartier

De woningmarkt is enorm in beweging en het inspelen op de enorme behoefte aan betaalbare woonruimte is een absoluut speerpunt voor Van Wijnen. Daarom gaan we in de huursector en de koopsector een uitgebreid aanbod van betaalbare en duurzame woningen presenteren.

Erwin Kiela

23 februari 2023

Maak kennis met Erwin Kiela

Erwin Kiela is site manager van het Zaankwartier en was hier ruim dertig jaar werkzaam, eerst als procesoperator en later als bedrijfsleider. Erwin is sinds oktober 2020 als enige werknemer van de voormalige meelfabriek overgebleven bij de nieuwe ontwikkelingen van het Zaankwartier.