Veel­gestelde
vragen

We kunnen ons goed voorstellen dat je bij een grootschalig nieuwbouwproject als het Zaankwartier vragen hebt over het uiteindelijke plan. Misschien heb je interesse in een van de te bouwen woningen, of heb je een vraag over de planning of het bouwproces? Op deze pagina hebben we de meest voorkomende vragen vast voor je op een rijtje gezet.

Waar ligt Zaankwartier?

Op het voormalige Meneba terrein vindt een transformatie plaats van bedrijventerrein naar een nieuwe dynamisch woon- en werkgebied met een industrieel karakter.

Direct aan de rivier de Zaan in Wormerveer, midden in de Zaanstreek met Alkmaar, Zaandam en Amsterdam binnen handbereik.


Wat wordt er gebouwd in het Zaankwartier?

Er komen ongeveer 680 woningen, zoals stadswoningen, industriële loftappartementen, sociale huur- en koopwoningen, middenhuurappartementen en vrije sector appartementen.


Komen er huur- of koopwoningen?

Er komen alleen huur- en koopwoningen.


Welke voorzieningen komen er in het Zaankwartier?

Voor zover nu bekend is komt er een kinderdagverblijf, een medisch dienstencentrum en daghoreca.

Het project is nog in ontwikkeling en zodra hier meer voorzieningen bijkomen zullen wij dit melden op de website.


Wat is de planning?

De komende jaren wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van Zaankwartier. De realisatie zal ook in fases gaan. Houd de website in de gaten voor een actuele planning.


Wanneer start de bouw?

Er wordt eerst gestart met de bouw van de huurappartementen, aansluitend zal gestart worden met de bouw van de koopappartementen en koopwoningen. Blijf de website in de gaten houden voor een actuele planning.

Wanneer je een koopappartement of koopwoning koopt, dan benoemen we in de koop-/aannemingsovereenkomst een aantal opschortende voorwaarden waar we aan moeten voldoen voordat we kunnen starten met de bouwwerkzaamheden. Een belangrijke opschortende voorwaarde is dat 70% van de woningen verkocht moet zijn. Nadat er aan alle opschortende voorwaarden is voldaan wordt er gestart met de bouwvoorbereidingen. Uiterlijk binnen 6 maanden na deze datum zal er gestart worden met de bouw.


Wat is de bouwtijd?

De bouwtijd verschilt per woning of appartementengebouw. In de aanneemovereenkomst wordt het aantal werkbare werkdagen genoemd. De bouwtijd voor een appartement is in de meeste gevallen langer dan voor een grondgebonden woning.


Wat zijn de verkoopprijzen?

Wanneer de woningen in de verkoop komen, kunt u de verkoopprijs per woning bekijken op de interactieve kavelkaart op de homepagina. Wanneer je dan op een woning in deze kaart klikt, kun je de prijs bekijken.


Wordt er duurzaam gebouwd?

Duurzaam en energiezuinig bouwen staat hoog in het vaandel bij Van Wijnen. Zowel in de bouwfase als in de woonfase. Er wordt bij de ontwikkeling en realisatie van de woningen rekening gehouden met duurzame materialen. Daarnaast hanteert Van Wijnen de geldende regelgeving met betrekking tot energiezuinigheid en duurzaamheid.


Wat is het afwerkingsniveau?

Het afwerkingsniveau kan verschillen per appartementengebouw. In de basis worden de wanden behangklaar afgewerkt en zijn de vloeren geschikt voor vloerbedekking. De plafonds worden standaard voorzien van spackwerk.

De badkamer en het toilet zijn voorzien van sanitair en tegelwerk. Het leidingwerk voor de keuken is inbegrepen, de keuken zelf is niet inbegrepen. Van Wijnen zal in het meer- en minderwerk traject diverse ruwbouw- en afbouwopties aanbieden.


Hoe kan ik mij inschrijven voor een woning?

Onder het kopje 'interesse' op deze website kun je een online woondossier aanmaken. Dat is de manier om straks in aanmerking te komen voor een nieuwbouwwoning in Zaankwartier. Wanneer de verkoop daadwerkelijk start, kun jij je online via het woondossier inschrijven.

Wanneer je in aanmerking wilt komen voor een huurappartement vermelden wij de juiste contactgegevens t.z.t. van de verhurende partij.


Zijn er toewijzingscriteria van toepassing?

Voordat er gestart wordt met de verkoop of verhuur zal duidelijk zijn of er toewijzingscriteria van toepassing zijn. Deze worden dan gepubliceerd op de website.


Is er een zelfbewoningsplicht van toepassing?

Voordat er gestart wordt met de verkoop of verhuur zal duidelijk zijn of er een zelfbewoningsplicht van toepassing is. Dit wordt dan gepubliceerd op de website.


Bij wie kan ik terecht voor vragen?

Bij het onderdeel ‘interesse’ kun jij je vraag mailen aan: nieuwbouw@vanwijnen.
Wij proberen dan zo spoedig mogelijk een antwoord te geven op de gestelde vraag. 

Vanaf het start verkoop moment zal de makelaar het overnemen en zullen de gegevens van de verkopende makelaar ook op deze website gepubliceerd worden.