Aanbod

Zoek je een bijzondere plek om te wonen, te werken en te genieten van het leven? Een plek waar de historie voelbaar aanwezig is? Zo’n plek waar nieuwe contacten als vanzelf ontstaan en waar je je als ondernemer kunt ontplooien? Dan zal Zaankwartier je zeker bevallen.

a unique place to live

Bij het Zaankwartier is voor ieders woon- of werkwens iets moois te vinden. Van karaktervolle loftwoning tot ruim opgezet huurappartement en van flexibele commerciële ruimte tot interessante starterswoning. De verschillende onderdelen vormen samen één geheel: een wijk die bruist van de energie op een unieke locatie.

Op de hoogte blijven van alle actuele ontwikkelingen?

Een breed koopaan­bod

Betaalbare koopappartementen voor starters

Zaankwartier telt ongeveer 65 zogeheten BKZ-appartementen, wat staat voor Betaalbare Koopwoningen Zaanstad. Deze appartementen zijn bedoeld voor nieuwkomers op de woningmarkt. We willen namelijk ook starters een kans geven in Zaankwartier. Het is een prachtige kans om hier je wooncarrière te starten. Want deze nieuwbouwappartementen zijn duurzaam, comfortabel en liggen op een prachtig plekje: pal aan de Zaan! Meer informatie over betaalbare koopwoningen vind je op: www.betaalbarekoopwoningen.nl

Karaktervolle koopappartementen

Op zoek naar een splinternieuw appartement in Zaankwartier? De circa 145 koopappartementen van Zaankwartier komen in verschillende smaken. Van creatieve loftwoning tot luxe penthouse. Van 90 tot wel 180 vierkante meter. Gaat jouw voorkeur uit naar een slim ingedeeld nieuwbouwappartement met een fantastisch uitzicht op de Zaan? Of kies je voor een karaktervol getransformeerd appartement in de historische meelfabrieken? Je woont straks aan het water of aan het sfeervolle plein. Net wat past bij jouw woonwensen.

Robuuste koopwoningen

De gezellige sfeer en de groene, autoluwe omgeving maakt Zaankwartier tot een fijne plek voor gezinnen. Met 105 eengezinswoningen, gesitueerd in stoere woonblokken, is het een veilige én leuke plek voor kinderen om te spelen en op te groeien. Drie woonlagen, een terras en een eigen parkeerplek bieden de huizen alle ruimte en gemak. Je parkeert je auto via het binnenplein onder je eigen carport. Op de eerste verdieping liggen de woonkamer met open keuken en op de tweede verdieping de slaapkamers. Zie je jezelf hier al wonen?

Liever huren?

Behoefte aan wat meer flexibiliteit? Dan is huren in Zaankwartier voor jou de ideale oplossing. In totaal komen er meer dan 400 gevarieerde huurappartementen in Zaankwartier. Zowel sociale, middenhuur als vrije sector huurappartementen gelegen aan het water en zorgappartementen die grenzen aan het binnenplein. Deze huurappartementen worden aangeboden door bijvoorbeeld woningcorporaties.

Of op zoek naar werk­ruimte?

De commerciële ruimtes maken van Zaankwartier een bruisende plek. Hier woon je niet alleen fijn, als je dat wil werk je dicht bij huis en heb je allerhande voorzieningen bij de hand. Ondernemers krijgen hier de kans om hun eigen bedrijf te vestigen. De commerciële ruimtes bieden diverse mogelijkheden voor bijvoorbeeld horeca, een kinderdagverblijf, voldoende kantoorruimte, een huisartsenpraktijk en andere medische voorzieningen.

Hotel met short- en midstay

De karakteristieke Silo Amerika is een prachtige blikvanger en blijft zoveel mogelijk behouden. Dit gebouw krijgt een hotelbestemming. Het voornemen is om deze te transformeren naar een hotel met short- en midstay. Een mooie aanvulling op de levendige wijk. 

Interesse In het Zaan
kwartier?

Heb je interesse in één van de koop- of huurwoningen in deze nieuwe wijk? Of ben je op zoek naar een ruimte om te ondernemen? Meld je aan en maak je persoonlijke wensen kenbaar. Wij houden je dan op de hoogte van de ontwikkelingen en mogelijkheden.

Woon of werk je in de buurt en wil je op de hoogte blijven van de (bouw)werkzaamheden op deze locatie? Laat dan ook je gegevens achter. We zorgen dat je goed geïnformeerd blijft.