Het plan

Direct aan de Zaan wordt een nieuwe toekomst gecreƫerd met respect voor de geschiedenis. De perfecte combinatie van industrieel erfgoed en nieuwbouw, van historisch en modern. Het robuuste werkgebied dat sinds ongeveer 1860 in gebruik is, verandert in een inspirerende wijk. Echt een plek om te wonen, te werken en te genieten van het leven.

Authentieke sfeer

Het uitgangspunt voor Zaankwartier is dat de belangrijkste monumentale gebouwen behouden blijven, zoals de ketelhuizen, de machinekamer en de oude bruggen die de fabrieken vroeger met elkaar verbonden. Industrieel erfgoed krijgt zo een nieuwe bestemming, wat zorgt voor een zeer karakteristieke, authentieke sfeer. Voor de panden die gesloopt worden, geldt dat we de oorspronkelijke vorm en volume zoveel mogelijk respecteren. Het complex blijft zo herkenbaar, maar krijgt wel een eigentijdse invulling.

Op de hoogte blijven van alle actuele ontwikkelingen?

Een groene wijk

Zaankwartier wordt een prettige groene omgeving. We bouwen duurzaam en met aandacht voor biodiversiteit. Bijvoorbeeld door de aanleg van groenstructuren die een grote aantrekkingskracht hebben op vogels en vlinders. Huismussen, spreeuwen en gierzwaluwen heten we van harte welkom in de wijk. Voor hen komen er speciale nestkasten. 

Een deel van de daken en gevels krijgt een duurzame inrichting, bijvoorbeeld met zonnepanelen, groene daken en groene gevels. Dit zorgt voor koelte, een groenere uitstraling en meer absorptie van regenwater. 

Gevarieerde mix

Met een mooie mix aan woningen (denk aan stadswoningen, industriële appartementen, sociale huur- en koopwoningen, middenhuurappartementen en vrije sector koopappartementen), bedrijfjes en horeca ontstaat hier een gevarieerde gemeenschap. Verbinding en ontmoeting staan centraal in Zaankwartier. Een levendige wijk waar het goed toeven is!

Contrast in balans

Het is de combinatie van ogenschijnlijke tegenstellingen die het hier spannend maakt. Een nieuwe toekomst én een rijke historie. Wijds uitzicht over de Zaan tegenover een knus binnenplein. Industrieel erfgoed in combinatie met duurzame nieuwbouw. Rust en levendigheid wisselen elkaar af.

Naast het vele groen krijgen fietsers, kinderen en wandelaars alle ruimte in het autoluwe hart van Zaankwartier. Parkeren kan in de twee centrale parkeervoorzieningen. Hierin komen ook voorzieningen voor deelmobiliteit, zoals deelauto's.

Autoluwe inrichting

Lekker én makkelijk

Op het gebied van voorzieningen heeft Zaankwartier straks veel te bieden. Van de dagelijkse boodschappen tot een coffee-to-go of een lekker hapje of drankje op een terras: aan alles is gedacht. En last but not least voldoet deze nieuwe wijk aan de woonwensen van deze tijd. Zo is er veel aandacht voor mobiliteit van bewoners en wordt er nagedacht over de levensloopbestendigheid van het Zaankwartier. Als bewoner wil je immers kunnen blijven genieten van je woning, ook als omstandigheden veranderen…

Interesse In het Zaan
kwartier?

Heb je interesse in één van de koop- of huurwoningen in deze nieuwe wijk? Of ben je op zoek naar een ruimte om te ondernemen? Meld je aan en maak je persoonlijke wensen kenbaar. Wij houden je dan op de hoogte van de ontwikkelingen en mogelijkheden.

Woon of werk je in de buurt en wil je op de hoogte blijven van de (bouw)werkzaamheden op deze locatie? Laat dan ook je gegevens achter. We zorgen dat je goed geïnformeerd blijft.