Locatie

Zaankwartier ligt direct aan rivier de Zaan en midden in de Zaanstreek. Een prachtig gebied dat vooral bekend staat om de bijzondere veengebieden, het industriƫle erfgoed en de vele gezellige en sfeervolle dorpjes.

Hollandsche luchten

Het kenmerkende landschap rondom Zaankwartier met haar polders, dijken, molens en rivieren is zo uniek dat het een inspiratiebron vormde voor veel Hollandsche Meesters. Zij waren toen al verknocht aan die typische Hollandsche luchten, met prachtig licht en indrukwekkende wolkenpartijen. Vanaf Zaankwartier kan ook jij er dagelijks van genieten!

Op de hoogte blijven van alle actuele ontwikkelingen?

Ontelbaar veel vogels

En wist je dat je hier op steenworp afstand zit van het Wormer- en Jisperveld? Dit is het grootste aaneengesloten veenweidegebied van West-Europa, een lappendeken van water en land. Honderden weilandjes omgeven met rietkragen en smalle slootjes. Je kunt ze alleen per boot bereiken. 

In het voorjaar wemelt het hier van de weidevogels. De grutto’s arriveren als eerste, daarna volgen kievieten en tureluurs. Bijna alle soorten weidevogels die in Nederland voorkomen, broeden in het Wormer- en Jisperveld.

Orchideeën en heide

Het gebied ligt één tot twee meter onder zeeniveau. Talloze molentjes zijn nodig om het water weg te pompen. Het drassige land kan alleen nog gebruikt worden als hooiland voor het vee. Veel werk, want de koeien moeten met de boot van en naar hun stal worden gebracht. Door het gegraas is de bodem verarmd zodat hier orchideeën en heide bloeien.

Geniet van het groen

Ook in Zaankwartier zit je straks midden tussen het groen. Strijk neer in een van de binnentuinen of wandel door de aantrekkelijke parkjes direct aan de waterkant. Doe dat ook eens in de vroege ochtend, want de zonsopgang is hier adembenemend!

Ervaar het buiten­gebied

Aan de rand van het Wormer- en Jisperveld ligt De Poelboerderij. Vanuit dit bezoekerscentrum zijn leuke excursies te maken, zoals een vogelvaarexcursie of een paddenstoelentocht. Op het erf is er voor kinderen een waterspeelplaats met sluis, dammetjes en molen. Bij het centrum vind je ook Veenweidepark de Trickel, het Wormer- en Jisperveld in miniformaat. Wandel het Rondje Trickel met pontje en vogelkijkhut. ’s Zomers vind je er verkoeling in de aangrenzende Poel, waar je ook heerlijk kunt kanoën.

Interesse In het Zaan
kwartier?

Heb je interesse in één van de koop- of huurwoningen in deze nieuwe wijk? Of ben je op zoek naar een ruimte om te ondernemen? Meld je aan en maak je persoonlijke wensen kenbaar. Wij houden je dan op de hoogte van de ontwikkelingen en mogelijkheden.

Woon of werk je in de buurt en wil je op de hoogte blijven van de (bouw)werkzaamheden op deze locatie? Laat dan ook je gegevens achter. We zorgen dat je goed geïnformeerd blijft.