Transformatie naar een dynamische woonwijk

23 februari 2023

Er wordt hard gewerkt om de historische grond aan de Zaan te transformeren naar een plek waar je kunt wonen, werken en genieten. Dit allemaal met respect voor het rijke verleden.

bouw_Zaankwartier

Het gebouw dat bekend stond als de Koornaar is nu helemaal gesloopt. De vroegere loods was op palen gefundeerd met een ongelofelijke hoeveelheid aan palen in de grond. Omdat die houten palen niet verwijderd kunnen worden, is het constructieteam nu een fundatie aan het ontwerpen waarvan de nieuwe palen naast de bestaande palen komen. Daarna is het nog wachten op de heistelling en de materialen en dan kunnen de werkzaamheden van start. 

Het gebouw ernaast - voorheen de expeditiehal - is bovengronds volledig gesloopt. De sloopmaterialen worden gescheiden en afgevoerd. Daarnaast worden de kavels op het uiterste puntje van Zaankwartier bouwrijp gemaakt.

Zaankwartier Meneba

Zaan industrie

Industrie

Meneba

Sloopwerkzaamheden

Op de hoogte blijven van het bouwnieuws?

meer nieuws
Industrie

26-10-2023

Nieuw aanbod in Zaankwartier

De woningmarkt is enorm in beweging en het inspelen op de enorme behoefte aan betaalbare woonruimte is een absoluut speerpunt voor Van Wijnen. Daarom gaan we in de huursector en de koopsector een uitgebreid aanbod van betaalbare en duurzame woningen presenteren.

Erwin Kiela

23 februari 2023

Maak kennis met Erwin Kiela

Erwin Kiela is site manager van het Zaankwartier en was hier ruim dertig jaar werkzaam, eerst als procesoperator en later als bedrijfsleider. Erwin is sinds oktober 2020 als enige werknemer van de voormalige meelfabriek overgebleven bij de nieuwe ontwikkelingen van het Zaankwartier.