Een nieuwe stap voor de ontwikkeling van Zaankwartier

18 februari 2022

Goed nieuws: er is een mooie stap gezet in de ontwikkeling van het Zaankwartier. Het ontwerpbestemmingsplan is namelijk weer een fase verder. Zaanstad presenteert het concept bestemmingsplan. Deze plannen liggen nu ter inzage.

In het Zaankwartier komen er veel hoge ambities samen, bijvoorbeeld op het gebied van wonen, voorzieningen, werkplekken, openbare ruimte, groen, klimaat en behoud van industrieel erfgoed. Doordat er zoveel ambities zijn, komt er veel kijken bij de ontwikkeling van het Zaankwartier. Nu het bestemmingsplan gepresenteerd wordt, blijft de snelheid behouden.

Wat de plannen van Zaankwartier vooral zo bijzonder maken, is de hoeveelheid en diversiteit in woningen. Het aantal nieuwe woningen van 675 is namelijk erg fors. Deze woningen komen voor allerlei doelgroepen. Met dit aanbod worden een heleboel woningzoekers blij gemaakt.

Zelf de plannen inzien en reageren?
Het ontwerpbestemmingsplan is van 17 februari 2022 tot en met 30 maart 2022 in te zien. Digitaal op de website van de gemeente Zaanstad en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Om het ontwerpbestemmingsplan fysiek in te zien, kunnen inwoners het contactformulier invullen op www.zaanstad.nl. Er wordt dan contact opgenomen. Op dinsdag 1 maart is er tussen 16.00 en 19.00 ook gelegenheid om op locatie van het Zaankwartier vragen over het ontwerpbestemmingsplan te stellen. De bijeenkomst vindt plaats onder de dan geldende coronamaatregelen. Geïnteresseerden kunnen vooraf een afspraak maken en een tijdsslot reserveren, via maaknoord@zaanstad.nl.

meer nieuws
Industrie

26-10-2023

Nieuw aanbod in Zaankwartier

De woningmarkt is enorm in beweging en het inspelen op de enorme behoefte aan betaalbare woonruimte is een absoluut speerpunt voor Van Wijnen. Daarom gaan we in de huursector en de koopsector een uitgebreid aanbod van betaalbare en duurzame woningen presenteren.

Erwin Kiela

23 februari 2023

Maak kennis met Erwin Kiela

Erwin Kiela is site manager van het Zaankwartier en was hier ruim dertig jaar werkzaam, eerst als procesoperator en later als bedrijfsleider. Erwin is sinds oktober 2020 als enige werknemer van de voormalige meelfabriek overgebleven bij de nieuwe ontwikkelingen van het Zaankwartier.